Tengerfenék, gumiabroncs? Gumidiszkont!

Tengerfenék, gumiabroncs? Gumidiszkont!

Apu világéletében búvárkodott. Nagyon neves búvárként gyakran küldték külföldre, így elég távol volt tőlünk sokáig, amíg kisgyerek voltam. Miután megnőttem, gyakran vitt magával engem is ezekre a kalandokra. Az ebben a történetben elmesélt kalandozás alkalmával is vele voltam, akkor, amikor a gumiabroncsot megtalálta, a hajóról figyeltem, épségben vetődik-e majd a felszínre idővel. Tizennégy éves voltam, de már akkor sokkal többet tudtam az óceánokról és a tenger természetéről, mint bármi másról. A lányokkal nem tudtam beszélgetni, igazából nem is érdekeltek egyáltalán, de a tengerészcsomót akkor is megkötöttem, ha álmomból ébresztettek. Nagyon szerettem a víz sós illatát, az idegen tájak közönyös szépségét, hogy úgy képes sütni a nap ezeken a vidékeken, a tenger vidékein, hogy ne érezze az ember kegyetlennek és akaratosnak, hogy ne erőszakosan nyaldossa a bőrén, vagy harapja meg egy derék égési sérülés keretein belül, hanem simogassa, cirógassa, gyöngéden barnává. Apa a tengerfenéken lakott, néha valamilyen mondvacsinált okból a felszínen is élt, de látszódott rajta, hogy szinte vergődik, mint egy hal, ha nem a vízben lehet. Mindig csodálkoztam rajta, hogy anyát vette el feleségül, és nem egy sellőlányt a tengeri birodalom ismeretlen tájairól. Kicsi koromban mesélt egy gyönyörű vízi teremtményről, akibe beleszeretett, mert anyára hasonlított – azóta sem tudom, hogy azt tényleg kitalálta-e, vagy valóban megtörtént.

Mindenesetre apa éppen búvárkodott akkor, amikor ez a történet játszódik, én pedig a hajóról figyelem őt, hogy mikor kerül vízfelszínre. Ez egy rendhagyó történet, mert egyáltalán nem arról fog szólni, mint amire számítana az ember – apa szinte őrjöngve bukott fel, és hadonászott a többi búvárnak, hogy ezt nézzék. Találtak egy gumiabroncsot. Amelyet magyar cég gyártott. Külföldön, a tenger fenekén. Vannak történetek, amelyeket más történetek előznek meg, amelyeket viszont nem ismerünk. Apa nagyon szerette volna megérteni a gumiabroncs történetét. Hogy került a víz alá? Kihez tartozhatott? De nem tudtunk meg a gumiabroncs sorsáról semmit – viszont a búvárok kihalászták.

Apa rájött, hogy a gumidiszkont.hu oldaláról rendelték a kiváló minőségű gumit. Haza is vittük, amint apa végzett a kutatással, kíváncsi volt, tényleg olyan jó-e ez a cég, mint amilyen jónak a híresztelések állítják. Szóval rendbe tette, helyre állította a légnyomást, majd egy szakemberrel beszereltette a gépjárműbe a gumiabroncsot. Mind ledöbbentünk, amikor láttuk, hogy tökéletesen működik. Apa ezen felbuzdulva, miután gondosan elolvasta az általános információkat és a tájékoztató, megrendelte a többi, hiányzó gumiabroncsot is. Azt mondta, ha ez olyan minőség, hogy még a tengerfenék sem teszi rosszabbá, akkor neki erre szüksége van. Az ár kedvező volt, a kiszállítás díja korrekt, sebessége pedig meglehetősen gyors.

Apa azóta, hogy gumidiszkontos gumiabronccsal közlekedik, már sokkal kevésbé vágyik vissza a tengerfenékre, így sokkal több időt tölt velünk. Gyakran megyünk autókázni, mert szerinte ezeken a kerekeken olyan az utazás, mintha tükörsima vízfelszínen hajókázna az ember – leginkább siklás, valami gondtalan módon.

Szóval ajánlom mindenkinek a gumidiszkont.hu oldalát, itt kedvező az ár, a kiszolgálás, a kiszállítás, ráadásul egy magyar cégről van szó, akinek ez fontos, az mindenképpen erről az oldalról rendeljen. Ritka, hogy ilyen minőségi gumikkal találkozzon az ember, amely még a szakértők szerint is kifogástalanul teszi a dolgát.