Nyaralás, telefontörés és más, hasonlóan jó programok…

Nyaralás, telefontörés és más, hasonlóan jó programok…

Nagyon szeretem a Sony telefonom. Régóta bírja a gyűrődést, okos telefonhoz képest meglepően strapabíró.

Aztán a múlt héten, a kanári-szigeteki nyaralásunk alatt egyik nap búvárkodni mentünk a tengerbe. Sziklás részen merültünk, a vezetőnk szólt is, hogy hagyjunk a kocsiban minden értékes dolgot. Persze én a telefonomat a zsebemben felejtettem. Nem direkt volt, csak ez alatt a pár külföldi nap alatt annyira elszoktam a nézegetésétől, hogy egyszerűen nem volt a fejemben, hol van. Úgy a harmadik, sziklákon tett lépésemnél aztán rájöttem, hogy nálam van, mert kirepült a fölsőm zsebéből, és képernyővel lefelé landolt az egyik sziklán. A kijelzőjén azonnal látszott, hogy betört. Viszont a telefon maga továbbra is tökéletesen működött. Gondoltam, lehet, hogy csak idő kérdése és kikapcsol az egész. Gyorsan visszavittem az autóhoz, és úgy voltam vele, most már mindegy, majd ha visszaérünk elválik, hogy használható maradt-e a készülék, vagy sem.

A búvárkodás nagyon jó volt. Sok olyan halat láttam most, amit eddig nem ismertem. Mondjuk nem régóta szoktam merülni. A kedvesem, Zsombi szoktatott rá.

Mikor visszaértünk, a kis Sony Xperiam, betört képernyővel ugyan, de tökéletesen működött. A nyaralás hátralevő részében már nem foglalkoztam a dologgal, gondoltam, ha majd hazaérek, elintézem.

Otthon aztán az egyik első dolgom volt, hogy beírtam a keresőbe a „sony xperia kijelző javítás” kifejezést. Találtam is egy oldalt, ahol korrekt módon árlistát is mellékeltek a szolgáltatásuk leírása mellett. Meg is találtam a saját Xperiám típusát, és a rá vonatkozó irányárakat.

Másnap, a munkából betelefonáltam az üzletbe, hogy megbeszéljek egy időpontot. Mivel én minden nap 5 óráig dolgozom, pont addig, ameddig az üzlet nyitva van, megbeszéltem a főnökömmel, hogy a csütörtöki napon és 8-tól 4-ig leszek bent.

Szerencsére a csütörtök délutáni időpont a szervizben is megfelelt. Holnap megyek hozzájuk, hogy a szeretett sony xperia kijelzőm javítását elvégezzék. Már kölcsönkértem Zsombitól az egyik régi telefonját, hogy amíg javítják az enyémet, elérhető legyek. Mindjárt át is rakom a SIM kártyát, és beüzemelem a matuzsálemet.

Remélem, hogy gyorsan elvégzik a kijelző cseréjét vagy javítását, mert jövő héten Bécsbe megyünk egy konferenciára, ami a Hundertwasser Ház melletti irodában lesz, nagyon szeretnék fényképezni néhányat.

És hogy mi a történet tanulsága? Mielőtt búvárkodni indulsz, tényleg mindig győződj meg róla, hogy üresek a zsebeid!