Ismerkedés a búvár suliban…

Ismerkedés a búvár suliban…

Rengeteg hely van, ahol az ember új barátokat szerezhet. Például a különböző képzéseken vagy iskolákban. Én egy jó tapasztalatomat szeretném elmesélni arról, hogy milyen könnyű beszélgetni változatos dolgokról.

A sztori egy búvár tanfolyamon történt, ahova beiratkoztam egy barátnőmmel. Mindig is érdekelt a búvárkodás, mert a tengeri élőlények csodálatosak, és a lebegés a vízben olyan megnyugtató. A mindennapos stresszt mintha csak elfújták volna. Szóval mentem az első órára, amikor a barátnőm felhív, hogy megfázott, nem fog tudni velem jönni. Sajnáltam hogy beteg, és kétségbe is estem kicsit, mert így nem fogok senkit ismerni.

Odaértem, és leültem egy hátsó padba, aztán nagy meglepetésemre mellém ült egy szimpatikusnak tűnő nő. Egyáltalán nem találkozunk még előtte. De az arca barátságos volt. Először vagy itt? – kérdezte. Mondtam hogy igen, erre válaszolt hogy ő is. Erre elkezdtünk beszélgetni. Elmesélte hogy most ment férjhez, és éppen a házukat építik. Már a nagy része megvan, most éppen a fűtésen dolgoznak.

Érdeklődve hallgattam a történetét. Elmesélte, hogy falfűtést fognak beépíteni. Ezen meglepődtem. Falfűtés? Soha nem hallottam még róla. Aztán kiderült, hogy ez hasonló a padló fűtéshez. Csak itt a falon vannak a fűtő szalagok. És nem a levegőt melegíti fel, hanem sugárzó hővel működik. Tehát a tárgyakat közvetlenül melegíti fel. Így kevesebb hő veszik el.

Sokkal egészségesebb és biztonságosabb más fűtési rendszerekhez képest. Mert nem kavarja fel a port. És ugye a por belélegzése nem túl egészséges. Aztán az üzemelési hőmérséklet alacsony, tehát a kisgyerekek sem égetik meg magukat. A férjével már ezzel is terveznek, 2 kisfiút szeretnének.

Tovább mesélt, hogy mennyivel olcsóbbra jön ki mint bármi más, és mennyivel hatékonyabb is. Nagyon belelkesült. De aztán kezdődött az óra, figyelni kellett. De megbeszéltük, hogy legközelebbi alkalommal is beszélgetni fogunk.

Otthon utána néztem mi is ez a falfűtés, és találtam egy remek kis weboldalt: elektromospadlofutes.info/rendszer/falfutes. Örültem hogy nem csak a búvár (és fűtés) ismeretekre tehettem szert, hanem egy új barátot is szereztem.