Gyógyulás után búvártanfolyam ajándékba

Gyógyulás után búvártanfolyam ajándékba

A szomszédunkban lakott egy jófej srác, Sanyi. Nála kedvesebb emberrel ritkán találkozik az ember. Sanyi búvároktató, sok évet volt kint Indonéziában és mindig lelkesen mesél a munkájáról. Sok időt töltöttem vele akkoriban, egyedülállóként kerestem a jó társaságot, hogy lekössem magam és ne a lakásban gubbasszak napokig és sorozatokat nézzek állandóan.

Múltkor átmentem hozzá és közös filmnézést terveztünk pár barátunkkal együtt. Popcorn, chips, kóla, minden elő volt már készítve, mikor beléptem a lakásba. Azonnal letámadtam a pattogatott kukoricát, mert az a kedvenc nasim. Miközben jóízűen falatoztam belőle, egyszer csak éles fájdalmat éreztem a számban, a bölcsességfogamnál. Eddig is voltak már problémáim a szájüregem azon részén, gyakran begyulladtak a hátsó fogaim, sokszor és sokféle fogorvosnál jártam már, de eddig senki sem tudott teljesen kigyógyítani ebből a problémámból. A filmnézés után hazamentem, de addigra annyira fájt a fogam, hogy nem tudtam elaludni, így elterveztem, hogy keresek egy klinikát, hogy rendbe tudják hozni a fogaimat.

bölcsességfogAznap éjszaka akadtam rá arra a fogorvosi rendelőre, ahol alaposabban foglalkoznak a bölcsességfog problémáival is. Sanyi másnap ígéretet tett, hogy elvisz majd engem a vizsgálatra és az esetleges beavatkozásokra is, mert állítása szerint ő is retteg a fogorvosoktól és gondolta, jól jöhet majd nekem egy jó baráttól a lelki támogatás. Szerencsére a klinikán hamar tudtam időpontot foglalni, így nem kellett sokat várnom a problémám megoldódására. A vizsgálat napján az előre megbeszéltek szerint Sanyi vitt el engem a fogorvoshoz. Az úton végig a búvárkodásról mesélt, szokás szerint teljes beleéléssel. Szerettem hallgatni, mikor a munkájáról mesélt, mert engem is mindig érdekelt a búvárkodás és terveztem is, hogy egyszer majd elmegyek és kipróbálom. Sanyinak ezt nem mertem mondani, nem akartam, hogy tolakodásnak vegye a dolgot.

Miután megtörtént a vizsgálat, megállapították, hogy a bölcsességfogam rendellenesen nőtt ki, ezáltal nyomja a többi fogamat is, ezért volt az a sok foggyulladás. A fogam sebészeti úton való eltávolítása mellett döntöttek, de megnyugtattak, hogy nem kell félnem, mert természetesen érzéstelenítéssel dolgoznak és otthon is lesz lehetőségem különféle érzéstelenítő szereket használni. A félelmeim ellenére a műtét nagyon jól sikerült és hamar fel is épültem belőle. Utána már soha többé nem fájt a fogam.

Sanyi természetesen végig mellettem állt és annyira összemelegedtünk, hogy úgy döntöttünk, megpróbáljuk együtt, mint pár. Miután meggyógyultam és elérkezett a szülinapom, nagy meglepetésemre egy búvár tanfolyammal ajándékozott meg, ráadásul Indonéziában! Azt mondta, szeretne pár hónapra megint kimenni tanítani és engem is szeretne magával vinni. Természetesen igent mondtam, erre nem is lehetett volna másként reagálni. Az elmúlt időszak sok mindent adott nekem: Sanyit, fájdalommentes fogsort és egy álomnyaralást az álomhobbimmal fűszerezve!