Egészséges búvár

Egészséges búvár

Az egyik jó barátom, Attila búvárkodik. Már régóta próbál elcsábítani egy olyan nyaralásra, ahol búvárkodnánk is. Eddig még nem sikerült neki, mert tőlem elég távol állnak az ilyen jellegű sportok. Attila az egészségére is nagyon figyel. Mivel egyedül él egy legénylakásban, főzni pedig nem nagyon tud, az étkezésére nem tud maximálisan odafigyelni. Viszont, hogy egészséges maradjon, mindenféle táplálék kiegészítőt meg vitamint ismer, rendszeresen szedi őket. Most, hogy itt a tél, a munkahelyemen mindenki takonykóros én pedig nagyon félek, hogy elkapok valamilyen kórt. Noha eddig ez nem sikerült, ami késik, nem múlik… Ezért, mikor legutóbb beültünk kávézni Attilával, megkérdeztem tőle, tudna-e ajánlani valami olyan kapszulát, ami tartalmaz minden, az immunrendszer számára fontos anyagot. A kis gonosz pók erre azt mondta, hogy meg is ajándékoz rögtön egy ilyen varázstablettával, ha megígérem neki, hogy nyáron elmegyünk együtt búvárkodni. Nem szeretem, ha zsarolnak, de már olyan régóta nyaggatott ezzel a dologgal, hogy végül beadtam a derekam, és megígértem neki, hogy idén nyáron mehetünk. Addig még úgyis van fél évem felkészülni. Miután sikerült ilyen módon behúznia a csőbe, ünnepélyes keretek között átadott egy csomag Eurovit Multilong tablettát . Kérdeztem, hogy-hogy ilyen felkészült. Mondta, hogy a barátnőjével együtt szoktak rendelni egy honlapról, és pont, mikor elindult otthonról, akkor hozták ki a megrendelt csomagot.

Azt mondta, szerinte ez jó lesz nekem, mert egy tabletta 13 féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul elég belőle egy nap egyet bevenni, mert a felszívódási ideje nyújtott. Ez azt jelenti, hogy 5 órán keresztül szabadulnak fel belőle az alkotók. Csak ámultam és bámultam, hova jutott az orvostudomány. Szerencsére nem vagyok sokszor beteg, és a vitaminokat is igyekszem természetes forrásból pótolni, például minden nap eszem egy paprikát. Szóval nem követem nyomon a különböző gyógyszerek, gyógyhatású készítmények piacának alakulását, patikába sem igen járok. Mindenesetre nagyon tetszett ez a tabletta. Remélem beváltja a reményeket, és tényleg nem leszek beteg.

Attila azt mondta, hogy ő utoljára 4 éve nyomta az ágyat bármilyen betegség miatt. Mondjuk, ő rendszeresen sportol, és még vagy 3 fajta másik kapszulát is szed. Ez elég jó kilátás, bár én nem sportolok. Attila azt mondta, az is nagyon sokat segít az immunrendszer erősítésében. Felajánlotta, hogy a hétvégén elmehetünk együtt az edzőterembe, ha van kedvem. Ő amúgy a szabadban szokott futni tavasztól őszig, de a téli időjárás nagyon rapszodikus: nem lehet kiszámítani, hogy mikor jön eső vagy hó. Ráadásul a sok réteg ruha, ami az emberen van, kényelmetlenné teszi az egész futást. Mondtam neki, hogy péntekig kérek gondolkodási időt, akkor fölhívom, hogy megyek-e.

Attila végül nem győzködött tovább, és beszélgettünk még pár szót, mielőtt elváltak útjaink.

Persze mire hazaértem, az Eurovit Multilongot totál elfelejtettem, és másnap a munkahelyemen találtam meg a táskámban. Gondoltam, beveszek egy szemet majd ebéd után. Az egyik munkatársammal, Laurával mentem el enni, van egy indiai étkezde a közelünkben, amit mindketten nagyon szeretünk. Mikor kaja után elővettem a tablettát, hogy bevegyem, kiderült, hogy Laura is ezt szedi. Kért egyet tőlem, mert aznap reggel elfelejtette bevenni otthon. Nagyon örültem, mikor ez kiderült, mert Laura arról híres az irodában, hogy sosem beteg. Gondoltam, hátha ez is az Eurovit Multilong miatt van.

Mikor aztán délután hazaértem, megint elfelejtettem kivenni a táskámból a tablettát, és amikor másnap újra megtaláltam, úgy döntöttem, hogy nem is fogom kitenni. Megbeszéltem Laurával, hogy ezentúl ő is behozza az övét, és ebéd után vesszük be a kapszulát, akkor kevesebb esély van rá, hogy elfelejti az ember. De még ha meg is történik, egész nap nálunk van a tabletta, ha eszünkbe jut, akkor ott lesz egy karnyújtásnyira. Úgyis olyan szétszórt vagyok, ez még a legjobb megoldás.

Ebédnél aztán megkérdeztem Laurát, nem lenne-e kedve eljönni velem és Attilával a hétvégén kondizni. Be kell, hogy valljam, nem akartam csak Attilával menni, féltem, hogy akkor esetleg előtör belőle a szadista edző. Ha egy számára idegen nő is van velem, nehezebben jön ki a sodrából. Legalábbis ebben reménykedem. Azt tudom, hogy a sportot nagyon komolyan veszi. Meg azt is, hogy a nyaraláson kívül valamivel meg kell hálálnom az Eurovit tablettát. Még nem döntöttem el, hogy pontosan mivel, lehet, hogy meghívom a kondizás után egy ebédre. Vagy veszek neki egy búváros kulcstartót, a múltkor úgyis láttam egy szépet a munkahelyem mellett egy sportbolt kirakatában. Ha holnap kint lesz még, akkor azt veszem meg, és megmondom neki, hogy ez a szimbolikus megpecsételése az ígéretemnek, miszerint nyáron búvárkodunk. Remélem nagyon fog neki örülni, legalább annyira, mint én az Eurovit Multilongnak.