A nagyi esete a divattáska webshoppal

A nagyi esete a divattáska webshoppal

Írtam már, hogy a búvároknak nagyon jó a humorérzékük. Az évek alatt hozzájuk edződtem, én sem vagyok kivétel. De azért van, ami nekem is sok és néha nem őszinte a mosolyom. Idén április elsején sem volt ez másképp.

Ha túl jófej a nagymamád, az veszélyes

Tudni kell, hogy nagyon szeretem a nagymamámat. Nagyon igyekszem odafigyleni rá, hogy mindig legyen valami, amivel lekötheti magát. Amikor nem tudok vele lenni, akkor mindig telefonálok. Szinte minden nap beszélünk, egy ideje Facebook-profilja is van – gondosan megtanítottam, hogyan használja az internetet és mi az, amit komolyan vehet, mi az, amit kerüljön el.

Szóval, a mamám igazi modern nagyi. Mindig rengeteget olvasott és a neten is bátran, magabiztosan mozog. Büszke vagyok rá, mert tényleg ügyesen kiismeri magát a nagy útvesztőben. Régen ő tanított engem, most én következem, megmutatom, hogy milyen szép, színes az online világ.

A mamám tehát nagyon tájékozott, és ezzel sokakat meglep. A búvár barátaim is csak ámélkodtak rajta, milyen jófej.

Mama már régóta kíváncsi volt rá, hová járok, ezért úgy gondoltam, meghívom őket az egyik házi versenyünkre. Ezekre az alkalmakra mindenki hozza a barátját, barátnőjét. Úgy gondoltam, jófejség lesz, ha én pedig juszt is a nagymamámmal megyek. Így is lett.

Mama nagyon jól érezte magát, a többiek is szívesen fogadták, barátkoztak vele. Eleinte persze idegenkedtek a helyzettől, de Mama percek alatt lehengerelte őket, ma pedig már rendszeres sztárja a rendezvényeinknek, mindig süt nekünk valami sütit, ott legyeskedik a búvár csapat körül.

Sokáig nem bántam, tetszett a lelkesedése. De ezen az április 1-jén történt valami, ami egyáltalán nem tetszett…

Na ez nem volt szép húzás

Az edzésen régóta szívatnak érte, hogy még a munkába is az öreg sporttáskámmal járok. Azt hitték, ennek a trehányság az oka, de valójában nem. Azért jártam ezzel a táskával, mert ez volt a legpraktikusabb. Mindent el tudok benne tenni, mindig nálam van, ami kell, és reggel, álmosan is pontosan emlékszem rá, ha kimarad valami. Persze tény, ami tény, nem a legelegánsabb darab…

Mivel közeledett a születésnapom, egy szép, kerek szám, a mamám már régóta töprengett rajta, hogy mivel lephetne meg. Ez a mamámnak egy nagyon fontos és érzékeny téma. Akármilyen kevés pénze is volt az évek során, annyit mindig félretett nekünk, hogy valami ajándékkal tudjon kedveskedni.

Idén is igyekezett körbejárni, hogy minek örülhetnék a legjobban. Természetesen megkérdezte a búvár barátaimat is, hogy szerintük mi lenne a legjobb ajándék nekem.

“Tessék neki egy szép táskát venni!” – mondták akkor, még teljesen komolyan és segítőkészen.

Csakhogy április elseje volt, szó-szót követett, és a többiek rávették a nagymamámat, hogy nézzen körül egy divattáska webshopban. A segítőkész többiek még azt is megmutatták, hogy milyen táskát válasszon. Egy hatalmas, női oldaltáskára esett a választásuk, és még néhány férfi sztár képeit is megmutatatták a mamámnak, olyanokét, akiknek szintén nagyon furcsa, nőies táskáik voltak.

A mamám ügyes volt, csak nagyon hiszékeny

A mamámnak tetszett is, nem is a táska, de úgy gondolta, ha ez a divat és erre van a szükségem, rögtön meg is rendelni…

Amikor kinyitottam az ajándékomat, szinte elakadt a szavam. Ha a mamám csak simán egy női táskát rendelt volna nekem, egyáltalán nem estem volna kétségbe. Csakhogy ez nem egy pár ezer forintos darab volt… Egy kifejezetten precízen megmunkált, nagyon szépen kialakított, minden ízében igényes táskát kaptam. Csak éppen egy női modellt. Hirtelen se köpni, se nyelni nem tudtam…

Divattáska webshop
Lehet, hogy Mama nem is sejtette, hogy ez egy női táska?

Nagyon kellemetlen volt kérdőre vonni a nagyit, de muszáj volt tisztázni a félreértést. Szegény, álmában nem gondolta volna, hogy sajnos bedőlt a barátaim, kissé otromba viccének.

Pedig most is nagyon komolyan utána nézett a dolgoknak.

  • Féltem ám az interneten vásárolni… Dehát ez a bolt olyan megbízhatónak tűnt! Nagyon biztonságosan lehetett online fizetni. Minden információ szépen ott volt a termékek mellett, rendben zajlott a szállítás is, ráadásul ingyen… A gyártó pedig garanciát vállalt erre a táskára! Tudom, hogy nagy pénz, de azt hittem, semmi baj nem lehet!

Megnyugtattam a mamámat. Ő tényleg megtalálta az internet egyik, ezt a tapasztalatom tükrében bátran ki merem mondani, legmegbízhatóbb divattáska webshopját. Az áruház tényleg teljesen korrekten működik, nagyon szép, igényes darabokat árul és mindent megtesz, hogy az online vásárlást a lehető legkevésbé kockázatossá tegye.

A hibások a barátaim voltak… Akik elhitették a nagymamámmal, hogy női táskára van szükségem.

Szerencsére a divattáska webshop nagyon korrekt volt

Egy darabig töprengtem, hogy mi lehet a helyes megoldás… Nem szerettem volna eladni a táskát, visszaküldeni pedig az ilyesmit biztosan nem lehet… – gondoltam én… És dehogynem!

Szerencsére a mamám tényleg a lehető legkörültekintőbben járt el a vásárláskor. Kiderült, hogy az üzlet fel van készülve az ilyen és hasonló “balesetekre”. Létezik náluk egy olyan garancia, hogy ha az ember sértetlenül visszaküldi a terméket – bizonyos összeghatár felett ingyenes futárral – akkor annak az árát levásárolhatja a webáruházban.

Ez lett végül a megoldás!

Megbeszéltük nagyival, hogy ez a táska nagyon drága és az én életmódomhoz teljesen felesleges. De ha egy kicsit strapabíróbbat, olcsóbb kivitelűt választunk a táskabolt kínálatából, még neki is beleférhet egy nagyobb meglepetés. Válasszon magának valami klassz laptop táskát, és így, ha nyaralni megy, a számítógépét is viheti magával.

Alig küldtük vissza a csomagot, az áruház munkatársa már keresett is bennünket. Minden simán ment és ma már az új táskáinkkal feszítünk a munkában, a családlátogatáson és a medenceparton is.

Persze a barátaim nem úszták meg egy alapos fejmosás nélkül… Bár búvároknál az ilyesmi, azt hiszem, teljesen hatástalan.