A környezettudatosság egyéni módon is kifizetődő

A környezettudatosság egyéni módon is kifizetődő

Az apukámnak tíz évvel ezelőtt támadt egy nagyon jó ötlete. Kihasználva, hogy örökölt egy bizonyos összeget, úgy döntött, hogy azt hasznosan költi el. Ezért az akkor még fiatal és új vállalkozásánál a telephelyet napelemes rendszerekkel szereltette fel. Ez a megoldás már elérhető volt ekkor is természetesen, de még jóval magasabb áron és nehezebben, mint manapság. De ő idejében felismerte ennek a lehetőségét, hiszen jól tudta, hogy ezzel nem csak egy környezetbarát megoldáshoz nyúl, és legalább ennyivel is hozzájárul a természet megóvásához, de azt is előre látta, hogy ezzel hosszú távon jól lehet pénzt megtakarítani.

És valóban, idén, tíz vagy tizenegy évvel később már annyira olcsón tudja fenntartani az egyébként igen nagy telephelyét, hogy annyi pénzünk marad meg, hogy extra helyekre is elutazhatunk. Idén például búvárkodni fogunk, méghozzá Spanyolországban a tengernél. Minden le van foglalva, és én már gyakorlok is a neten található spanyol szókincsjátékokkal, hogy majd tudjam, hogy fogok rendelni a különböző éttermekben. Búvárkodni azért fogunk, mert mint megtudtam, apukámnak ez már régi, gyerekkori vágya, s ahogy elmesélte ezt, kiderült, hogy a kishúgom is oda van az ötletért. Azóta minden este youtube videókat néznek együtt a búvárkodásról, hogy amikor odaérünk, már minél kevesebb legyen az új információ ott.napelemes rendszer

Engem mondjuk jobban érdekel a spanyol, na meg maguk a napelemes rendszerek, hiszen végső soron miattuk lehetséges, hogy most ilyen távoli országokban majd ilyen egzotikus kalandokon vehetek részt. Ahogy rákerestem, aztán megtudtam, hogy napjainkban a napelemes rendszerek sokkal olcsóbban és könnyebben hozzáférhetőek, köszönhetően a rengeteg támogatásnak, amik kaphatóak rá. Illetve megértettem valamelyest a működési elvüket is, ami végső soron fontos, elengedhetetlen, ha nyitott szemmel akarunk járni a világban. Na meg én amúgy is fizika fakultációra fogok menni jövőre, szóval plusz infónak ez pont jól jött.

Anno apukámat biztos kiröhögték a haverjai, amikor azt látták, hogy nagy összegért ilyen furcsa szerkezeteket telepíttet a tetőre, és még el is dicsekedett vele. Na meg akkoriban még, itthon legalábbis, a környezettudatosság nem volt annyira divat. Szerencsére az idő változtatott ezen, az embereknek kinyílik a szeme egyre jobban. Apukámnak pedig már akkor nyitva volt, és most az egész család profitál ebből, olyan különleges élményekkel, mint a búvárkodás. Komolyan, ha ez nem jó érv a szoláris megoldások mellett, akkor valószínűleg semmi!